У липні українцям підняли ціни на газ

Тарифи на газ для населення в Україні різко підскочили у липні / УНІАН

Нафтогаз підняв ціну на газ для населення на 7%.

У липні Нафтогаз встановив тарифи на газ для населення в Україні на рівні 2,298 тис. грн за тисячу кубометрів. Це на 7% вище, ніж було в червні 2020.

Мова йде про оптову ціну для потреб населення, виробників тепла та інших захищених споживачів, яким НАК поставляє природне паливо в рамках спеціальних зобов'язань (ПСО). У зазначену суму не входять ПДВ, націнки газсбытов і витрат на транспортування газу розподільними та магістральними трубопроводами, говориться в повідомленні компанії.

Читати такожВ Україні з 1 липня зросли платіжки за газ: стало відомо, хто заплатить більшеПодорожчання у НАК пояснили зростанням цін на головних європейських хабах. У той же час в Нафтогазі натякнули, що ціна газу для населення могла б бути і вище, якщо б не «значні запаси газу в українських сховищах і рекордний розрив між споживанням і пропозицією».

«Втім, ціна все ще рекордно низька порівняно з попередніми періодами, і ми вже сьогодні можемо припустити, що у другому півріччі, в розпал опалювального сезону, вартість газу все одно буде нижчою, ніж у 2019 році. За попередніми розрахунками – на 20%, а то й на 30%», – запевнив голова правління Нафтогазу Андрій Коболєв.

Нагадаємо, з 1 липня 2020 українців чекає другий етап підвищення ціни на газ для населення в Україні. В силу вступають тарифи за транспортування газу. Детальніше читайте в нашому матеріалі До 22% за транспортування газу: як виростуть платіжки в Україні з липня.

Раніше експерт попередив про нове зростання тарифів на газ. Одним із факторів зниження цін на газ може стати скасування "націнки Нафтогазу", вважає Дмитро Марунич.

Автор: Діана Бель
Новини заразКонтакти