Стратегічні продукти для українців подорожчають - оцінка експерта

Стратегічні продукти для українців подорожчають / УНІАН

На думку експерта Миколи Бабенка, вже найближчим часом як мінімум на три продукти, без яких не обходиться раціон українців, подорожчають.

Жителів України попередили про підвищення цін на свинину, яловичину та сало найближчим часом мінімум на 10%. Про це заявив експерт і виконавчий директор асоціації М'ясна галузь Микола Бабенко в ефірі телеканалу Україна 24.

"Ціни піднімуться на всі продукти тільки зі свинини і яловичини. Зміни не торкнулися птахівництва. Там ставка податку на додану вартість не змінювалася. А всі вироби зі свинини, в тому числі ковбаси та сало, подорожчають в середньому на 10%", ‒ сказав експерт.

За словами Бабенка, на цей час в супермаркеті кілограм свинячого стегна коштує 90 гривень. Додає, що незабаром вартість найдешевшої свинини може перевищити 100 гривень/кілограм.

"Залежить від того, де хто купуватиме: ціна на м'ясо свиней може зрости й до 150 гривень за один кілограм", - переконаний експерт

До слова, раніше стало відомо, що в лютому нинішнього року ціна на свинину в Україні зросла на 21% у порівнянні з січнем. Середня ціна на живих свиней наприкінці лютого склала 46,1 гривні/кілограм проти 38,4 гривні/кілограм наприкінці січня.

Читати такожЕксперт попередив українців про нове зростання цін на продукти

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

Автор: Дмитро Відоменко
Новини заразКонтакти