Панічний попит на валюту: експерти спрогнозували курс долара в травні

У травні 2020 прогнозуються значні курсові сплески / torange.biz

У травні 2020 прогнозуються значні курсові сплески.

Розпродаж інвесторами українських облігацій внутрішньої держпозики чинил тиск на курс гривні.

Як пише НВ Бізнес, найбільший панічний попит на валюту на початку пандемії був не у нерезидентів, а з боку українського бізнесу і населення. У результаті НБУ задовольнив цей попит — курс національної валюти стабілізувався.

На думку представника банку Південний Олега Ропяка, в травні чекають суттєві боргові виплати, тому можливі курсові сплески, а в разі закінчення карантину прогнозується відновлення попиту на валюту. Однак, чекати впевненого і тривалого зростання курсу долара в травні схоже не варто, вважає він.

Читати також"Полетить" за 30 гривень: у Раді шокували прогнозом курсу долараВ свою чергу Антон Коваленко з ОТП Банку очікує, що після закінчення карантину почне зростати інтерес до валюти з боку імпортерів. Разом з тим він не виключив зростання курсу долара, але після другої половини травня очікується зворотний рух, “якщо не буде паніки на ринку і проблем з пандемією".

Юрій Гріненко з Райффайзен Банк Аваль додав, що на початку травня планується чергове велике погашення ОВДП, а також зі зняттям карантину повинні пожвавитися імпортери, що може спровокувати повернення курсу до рівня 27,30/27,40: “Але до початку літа ми все ж чекаємо плавне зниження і не виключаємо, що в літні місяці долар повернеться до позначки 26,50".

Нагадаємо, раніше експерти дали похмурий валютний прогноз до літа.

Новини заразКонтакти