Експерти розповіли, які саме тарифи і наскільки підвищать у 2022-му

Експерти розповіли, які саме тарифи подорожчають у 2022-му/ УНІАН

Як кажуть аналітики, єдина комунальна послуга, ціна якої для українців, згідно з офіційним прогнозом, не повинна змінюватися – електрична енергія.

В Україні наступного року перерахують убік збільшення кілька тарифів на комунальні послуги. Про це з посиланням на офіційний прогноз динаміки цін повідомило на офіційному сайті Міненерго.

Як кажуть аналітики, єдина комунальна послуга, ціна якої, згідно з офіційним прогнозом, не зміниться – Електрика.

Газ. Згідно з розрахунками Кабміну "блакитне паливо" для українців у 2022-му подорожчає на 13%. Це, кажуть експерти, викликано в першу чергу світовими тенденціями. Однак, варто врахувати, що тарифи не будуть підвищувати як мінімум до травня нинішнього року, оскільки до цього моменту діють фіксовані річні ціни.

Крім того, подорожчає з 1 січня і доставка газу. Таке підвищення передбачено проектами постанов профільної комісії-НКРЕКП. Збільшення складе в межах 10-30 копійок за кожен кубометр.

Опалення. Разом з цінами на газ традиційно зростає вартість опалення. Газ в собівартості становить близько 80%. Отже, в середньому по Україні за тепло людям доведеться платити на 6% більше. Однак в кожному регіоні і у кожного постачальника ціна буде індивідуальною.

Вода. Вартість водопостачання збільшиться на 11%. Це пов'язано з цілою низкою факторів (дорожчають ремонти, підвищуються зарплати співробітників тощо). Тут також варто враховувати, що для кожного постачальника Ціна вважається індивідуально.

Читати такожУкраїнцям світить різкий стрибок тарифів: кому газ влетить у копієчку

Нагадаємо, раніше співробітники НКРЕКП анонсувала розгляд питання про прийняття рішення, яке дозволить побутовим споживачам отримувати газ на умовах базової річної пропозиції Нафтогазу.

"У зв'язку з вищевказаним та за зверненням ТОВ ГК Нафтогаз України, 9 грудня 2021 року НКРЕКП на своєму засіданні розглядатиме питання про прийняття рішення, яке дозволить побутовим споживачам отримувати газ на умовах базової річної пропозиції ТОВ ГК Нафтогаз України, а саме за ціною 7,96 грн за 1 куб.м (з ПДВ)", - зазначив регулятор.

Інші новини:

Автор: Дмитро Відоменко
Новини заразКонтакти