Експерт пояснив, чому Німеччина не відпустить Північний потік-2

Німеччина навряд чи зможе відмовитися від участі в будівництві газопроводу / Reuters

Якщо будівництво газопроводу зупинять, владі буде складно компенсувати витрати великим німецьким компаніям, які беруть участь у проекті.

Якщо Північний потік-2 не добудують, владі Німеччини буде складно компенсувати витрати великим німецьким компаніям, які беруть участь у проекті.

Про це заявив експерт в галузі енергетики Борис Марцинкевич, передає Baltnews.

За його словами, ще одна причина того, що Німеччина не може допустити зупинку проекту, полягає в тому, що в цьому випадку знеціняться інвестиції, зроблені для реалізації магістрального газопроводу Eugal. Цей газопровід вже повністю побудований силами німецьких компаній.

"Згода уряду Німеччини на те, що їхніми газовими проектами буде розпоряджатися США, призведе до досить великої кількості позовів", – заявив Марцинкевич.

Він нагадав, що фінансування Північного потоку–2 в основному здійснюється за рахунок приватних компаній, серед яких частина інвестицій належать німецьким.

"Держава Німеччина і Уряд ФРН не беруть участь у проекті Північний потік–2. В його фінансуванні не використано жодного євроцента з державного бюджету. Фінансування здійснюється приватними енергетичними компаніями, у зв'язку з чим дуже складно зрозуміти, яким чином уряд Німеччини буде вибудовувати з ними відносини в тому випадку, якщо проект не буде реалізований", – пояснив експерт.

Таким чином, Німеччина навряд чи зможе відмовитися від участі в будівництві газопроводу Північний потік-2, вважає Марцинкевич.

Читати такожУ Росії заявили про плани побудувати ще чотири гілки Північного потоку

Нагадаємо:

Автор: Анна Ярославська
Новини заразКонтакти