Захист Навального оскаржить рішення суду

Захист Навального оскаржить рішення суду / прес-служба Мосміськсуду

Адвокат російського опозиціонера пообіцяла оскаржити рішення Московського міськсуду про заміну умовного терміну на реальний з відбуванням покарання в колонії.

Сторона захисту Олексія Навального оскаржить заміну умовного строку покарання на реальний у справі Ів Роше, повідомила його адвокат Ольга Михайлова.

"Звичайно, ми будемо оскаржувати", - сказала вона.

Суд вирішив, що Навальний порушував свої зобов'язання умовно засудженого, нагадавши про те, що опозиціонер повідомив правоохоронцям про виписку з клініки Шаріте та проживання в готелі тільки через два місяці.

Водночас доводи захисту Навального, пов'язані з рішенням Європейського суду з прав людини, російський суд знайшов недостатніми.

У Навального та його захисту є 10 діб на оскарження постанови.

З урахуванням проведеного року під домашнім арештом, Олексій проведе в колонії 2.5 роки.

Навальний встиг звернутися до своєї дружини Юлії зі словами: "Бувай, не сумуй, все буде добре!». Після цього опозиціонера вивели із зали суду.

Дружина Навального почала плакати, спробувала зняти маску, але пристав зробив їй зауваження.

Засідання відбувалося у виїзному режимі в Мосміськсуді; преса була допущена на нього, попри коронавірусні обмеження. Крім журналістів і дружини Навального Юлії, до суду прийшли дипломати з приблизно двадцяти європейських держав. У Кремлі та в МЗС назвали це втручанням у внутрішні справи Росії.

Суд над Навальним - про що повідомлялося раніше:

Автор: Катя Трохименко
Новини заразКонтакти