У Польщі покарали роботодавицю, яка викинула в ліс тіло заробітчанина

Нелегальний столярний цех став останнім притулком українця / Фото rmf24.pl

Жінку засудили до тюремного ув'язнення.

У Польщі власницю нелегальної столярної майстерні, яка влітку 2019 року вивезла тіло загиблого працівника з України в ліс, засудили до 1 року і 10 місяців ув'язнення.

Як повідомляє Gazeta.pl, Гражину Ф. звинуватили в ненаданні допомоги і ненавмисному вбивстві 36-річного українця Василя Чорнея.

Житель Снятинського району Івано-Франківської області відправився на заробітки в Польщу, де влаштувався працювати нелегально. Під час робочого дня чоловік втратив свідомість, проте роботодавець заборонила іншим робочим надавати йому допомогу.

Пізніше один із співробітників спробував допомогти співвітчизнику, але було вже пізно - Василь помер, не приходячи в свідомість.

Потім жінка залишила тіло загиблого в майстерні, а сама відправилася в місто Познань, щоб орендувати машину. На цій машині вона відвезла тіло чоловіка в ліс в 125 км від міста, де його знайшли лісники.

Перед судом постав також один з працівників нелегельной майстерні. Нібито під загрозою позбавлення зарплати, жінка змусила його допомагати їй завантажити тіло в машину. Його звинуватили в тому, що він перешкоджав розслідуванню, і засудили до штрафу в розмірі 8 тисяч злотих (близько 51 тисячі гривень).

Як раніше повідомлялося, в українця в розпал робочого дня стався напад. За попередньою версією, це була епілепсія. Серед причин називають також шкідливе виробництво, на якому чоловік міг надихатися лакофарбових випарів.

Нагадаємо, в Польщі за дивних обставин загинув український заробітчанин Сергій Савенков.

Автор: Яна Катасонова
Новини заразКонтакти