Всі карателі Лукашенка потраплять до "чорного списку" - заява Тихановської

Світлана Тихановська / Reuters

Світлана Тихановська ще раз закликала всіх білоруських силовиків переходити на бік протестувальників.

Протести в Білорусі - лідер білоруської опозиції Світлана Тихановська оголосила про підготовку "чорного списку" співробітників силових структур країни, які причетні до ескалації насильства проти учасників акцій протесту

Про це вона повідомила на власному каналі в месенджері Telegram.

За словами Тихановський, перелік має робочу назву "список Тарайковського", оскільки першою жертвою свавілля білоруських силовиків став Олександр Тарайковський.

"Олександр Тарайковський став першою жертвою міліцейського свавілля. До списку санкцій увійдуть особи, причетні до тортур, незаконних арештів і знущань з затриманих. Для ідентифікації винних ми активно працюємо з правозахисниками та проектом Чорна книга Білорусі", — заявила вона.

Крім того, за словами Тихановської, до списку увійдуть співробітники силових відомств, які причетні до тортур і знущань з затриманих в слідчих ізоляторах і в'язницях.

"Ми передамо цей список в Україну, Туреччину, Росію, країни Євросоюзу і США. Список буде опублікований, і буде постійно розширюватися. Я пропоную силовикам зупинити насильство і перейти на бік білоруського народу. В іншому випадку вам не уникнути справедливого суду і покарання", - заявила вона.

Читати також"Ейфорія йде на спад": творець nexta пояснив, чому протести в Білорусі не дають результату

Нагадаємо, раніше "Главред" повідомляв:

Автор: Дмитро Відоменко
Новини заразКонтакти