Війна РФ проти України завершиться не скоро, треба тиснути на Путіна - Блінкен

Ентоні Блінкен / Фото Reuters

"Трагічно, жахливо, це можливо не скоро завершиться", говорить держсекретар США про війну в Україні.

Війна, розв'язана Російською Федерацією проти України, напевно не скоро закінчиться, тому треба продовжувати тиснути на президента Володимира Путіна.

Про це державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен сказав під час зустрічі з європейськими союзниками.

"На жаль, трагічно, жахливо, це можливо не скоро завершиться. І тому ці зусилля, які ми докладаємо разом, ми повинні підтримувати. Ми повинні спиратися на них. Ми повинні переходити до суті справи", - заявив Блінкен.

Держсекретар США підкреслив, що треба не зупинятися в зусиллях, які спрямовані проти дій президента РФ Володимира Путіна.

"Ми повинні підтримувати це до того часу, поки він не зупиниться, поки не закінчиться війна, - російські сили підуть, а український народ відновить свою незалежність, суверенітет і територіальну цілісність. Ми налаштовані робити це", - додав Блінкен.

Війна РФ проти України

Рано вранці 24 лютого Путін заявив, що прийняв рішення про проведення "спеціальної військової операції" у зв'язку з ситуацією на Донбасі.

Ракетні удари почалися по Києву, Харкову та іншим містам України.

Зеленський закликав Путіна сісти за стіл переговорів. За словами українського президента, вторгнення Росії в Україну – це насправді початок війни проти Європи.

Автор: Олексій Тесля
Новини заразКонтакти