Республіканці можуть не підтримати Трампа на виборах президента – The New York Times

У Трампа можуть виникнути серйозні проблеми з переобранням на другий термін / Reuters

Авторитетні представники Республіканської партії виступають проти кандидатури Дональда Трампа.

Республіканці не виключають ситуації, за якої вони не підтримають кандидатуру чинного президента США Дональда Трампа на пост глави держави на виборах у листопаді 2020 року. Більш того, Республіканська партія і зовсім може надати підтримку його конкуренту – представнику Демократичної партії Джо Байдену. Причиною цьому є останні події в американській політиці.

Про це пише The New York Times.

Як стверджує автор матеріалу, ситуація всередині партії республіканців загострилася після жорсткої реакції Трампа на мирні протести і заворушення у США, що почалися 25 травня в Міннеаполісі після того, як поліцейський задушив афроамериканця. Жорстка реакція президента не сподобалася великим політикам-республіканцям, які засумнівалися в своїй підтримці кандидатури Дональда Трампа.

Посилаючись на свої джерела в Республіканській партії, NYT пише, що станом на даний момент Трампа не готові підтримати 43-й президент США Джордж Буш-молодший, Джебб Буш, а також сенатор зі штату Юта Мітт Ромні. Вдова Джорджа Маккейна з високою долею ймовірності підтримає саме Джо Байдена.

Колишні військові та політичні лідери-республіканці також не впевнені в тому, що підтримають Трампа.

Крім того, зазначається, що після закликів Трампа до силовикам навести порядок у США, його відкрито розкритикували екс-міністр оборони Джеймс Меттіс, сенатор Ліза Мурковскі з Аляски та адмірал Вільям МакРейвен. Продовжують критикувати президента Мітч Макконнелл – лідер більшості Республіканців у Сенаті, а також Тед Круз і Ліндсі Грем.

Наостанок підкреслюється, що рядові республіканці не підтримують Трампа.

Нагадаємо, 25 травня у зв'язку із загибеллю афромериканца Джорджа Флойда внаслідок застосування надмірної сили поліцейським в Міннеаполісі, у США почалися масові протести і заворушення.

Президент США Дональд Трамп погрожував застосувати військові сили для встановлення порядку в містах, проте в Пентагоні йому заявили, що зробити це неможливо.

Автор: Андрій Ганчук
Новини заразКонтакти