Канада відмовилася визнати Лукашенка легітимним президентом Білорусі

Канада не вважає Лукашенка "легітимним" / Reuters

Офіційна Оттава закликала провести нові вибори в країні.

У Канаді відреагували на підсумки президентських виборів у Білорусі, за результатами яких перемогу отримав чинний президент Олександр Лукашенко.

Зокрема, міністр закордонних справ країни Франсуа-Філіп Шампань заявив, що Оттава не визнає підсумки президентських виборів у Білорусі. Про це йдеться в заяві міністра, оприлюдненій в Twitter.

"Ми не визнаємо результати цих фальсифікованих президентських виборів і закликаємо до вільного і справедливого волевиявлення громадян", - зазначив Шампань.

Глава зовнішньополітичного відомства так само повідомив, що Канада просить ОБСЄ провести "ретельне розслідування" виборів президента, що пройшли в республіці.

Крім цього, Франсуа-Філіп Шампань зазначив, що Оттава засуджує суворі заходи, що застосовуються щодо мирних протестуючих в Білорусі, а також висловлює підтримку головному кандидату на посаду президента від опозиції Світлані Тихановській.

Як повідомляв Главред, раніше президент США Дональд Трамп зробив різку заяву про протести в Білорусі, назвавши ситуацію, що склалася, "жахливою". Глава Білого дому зазначив, що офіційний Вашингтон уважно стежить за тим, що відбувається в цій країні.

Автор: Анна Ярославська
Новини заразКонтакти