В Угорщині відкрито заявили про наміри захопити Закарпаття

Угорщина претендує на Закарпаття / Колаж Главреда. Фото: скріншот відео, УНІАН

Про загарбання Закарпаття свого часу натякав й міністр закордонних справ Петер Сіярто.

Лідер угорської ультраправої партії Mi Hazank Ласло Тороцкоі відкрито заявив про наміри окупувати Закарпаття, якщо Україна «впаде».

Слова Тороцкоі цитує Index. У своєму виступі він згадав боротьбу з «глобалістами», Сороса й інвестиційний фон BlackRock, який нібито купив Україну.

У війні в Україні Тороцкоі звинуватив не Росію, яка напала і вчиняє агресію проти українців, а американців й Сороса.

Угорський політик сказав, що «цей тиск (США) призвів до війни в Україні», а саме до такої, яка знищить Європу та розвалить економіку континенту, а «Україну купив BlackRock», цитує Index.

Урешті Тороцкоі підсумував, як бачить завершення війни в Україні: «негайне припинення вогню, мир і врегулювання шляхом переговорів».

Він також заявив, що якщо державність України впаде, його партія «претендує на Закарпаття».

Слова Тороцкоі - не випадковість

Територіальні претензії щодо Закарпаття у випадку перемоги Росії у війні з Україною раніше висловлював, щоправда не так прямо, міністр закордонних справ країни Петер Сіярто. В інтервʼю тому ж Index Сіярто називав це «захистом угорської меншини».

«У нашій країні також були підготовлені сценарії надзвичайного стану. Виведення угорських військових з охорони кордону частково пов'язане з цим», - казав очільник угорського МЗС ще у липні 2022 року.

А ще в 2020 році зʼявлялась інформація про переговори угорського премʼєра Віктора Орбана з Кремлем щодо окупації Закарпаття.

Вас також можуть зацікавити новини:

Новини заразКонтакти