У США вирішують долю Трампа: в Конгресі розглядають імпічмент

У США почали розглядати імпічмент Трампа / Reuters

Голосування з питання відсторонення Трампа почнеться о 22:00 за Києвом.

У середу, 13 січня, Палата представників Конгресу США почала розглядати питання про імпічмент чинного президента країни Дональда Трампа.

Передбачається, що протягом години конгресмени обговорять порядок дебатів про відсторонення глави держави, потім протягом двох годин пройдуть дебати про імпічмент, повідомляє CNN.

Мова про резолюцію, в якій Трампа звинувачують у підбурюванні до заколоту.

Попередньо, голосування з питання відсторонення Трампа почнеться о 22:00 за Києвом.

Зазначимо, раніше Палата представників США схвалила резолюцію, що закликає віцепрезидента Майка Пенса відсторонити чинного главу Білого дому Дональда Трампа від влади із застосуванням 25-ї поправки до Конституції США.

За ухвалення резолюції виступили 223 члени Палати, проти проголосували 205, вісім – утрималися.

Водночас Трамп звинуватив своїх політичних супротивників у "найбільшому полюванні на відьом" через спроби оголосити йому імпічмент.

Довідка. У США поправку 25 до Конституції ухвалили після вбивства Джона Кеннеді. Вона передбачає можливість відсторонення глави держави в разі його недієздатності, а також дозволяє вирішити ситуації, коли хвороба або смерть лідера не дозволяють йому ні виконувати обов'язки, ні піти у відставку. Виконувати обов'язки президента до інавгурації нового глави держави повинен буде віцепрезидент.

Імпічмент Трампа - про що йшлося раніше:

Автор: Адріана Бубновська
Новини заразКонтакти