У Росії вибухнули погрозами через заяву Кулеби щодо Криму

У Росії стверджують, що слова Кулеби - це агресія проти Москви / УНІАН

Росіяни стверджують, що Україна повинна пояснити заяву глави МЗС Дмитра Кулеби щодо Криму та "пекельної теми" для Росії.

Заява міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби про намір Києва привернути серйозну увагу до проблеми деокупації півострова в рамках Кримської платформи справила резонанс у Росії. Один з російських політиків й зовсім пригрозив українській стороні діями у відповідь.

Зокрема, про погрози заявив колишній російський сенатор Франц Клінцевич, який обіцяє Україні серйозні заходи у відповідь у разі боротьби Києва за Крим.

"Це спроби пограти у дорослого дядька, але в разі, якщо Україна щось нам влаштує, відповідні дії будуть не дитячими або жартівливими, а серйозними", - сказав він у коментарі російському виданню Погляд.

Депутат Держдуми Михайло Шеремет й зовсім вважає, що це Україна нібито загрожує Росії. І наразі Київ повинен пояснити Москві слова глави МЗС Дмитра Кулеби.Читати такожНові можливості та ризики: що дасть Україні Кримська платформа

"Коли подібні слова виходять з вуст міністра закордонних справ, то це звучить як агресія. Українська сторона повинна надати свої роз'яснення щодо даної заяви, тому що мова йде про посягання на територіальну цілісність Росії і відкриту загрозу її території", - цитує російського парламентарія видання РИА Новости.

Кримська платформа новини

Автор: Андрій Ганчук
Новини заразКонтакти