У Росії зухвало відповіли на пропозицію Києва повернути Крим

У Росії відповіли на пропозицію Києва щодо участі у Кримській платформі / УНІАН

Росіяни запропонували українській делегації приїхати до Москви, щоб обговорити відновлення відносин з Росією.

Будь-які міжнародні формати, пов'язані зі спробою повернути анексований Росією Крим під українську юрисдикцію, свідомо безперспективні, заявив депутат Держдуми від кримського регіону Михайло Шеремет.

«Будь-які міжнародні формати, на кшталт створюваної київською владою так званої кримської платформи, свідомо безперспективні й приречені на провал. Нам абсолютно нецікаві жодні формати й платформи. Питання Криму закрите раз і назавжди й підійматися не буде. Це виключено», - сказав Шеремет у коментарі РИА Новости.

За його словами, влада України марно втрачає час.

«У Києві про це чудово знають, але продовжують спекулювати. Все це марна трата часу і народних коштів», - додав депутат.

Шеремет також порадив київській владі замість фінансування "безглуздих проєктів" направити гроші на закупівлю вакцини для порятунку свого народу від коронавірусу.

Водночас член комітету Ради Федерації з міжнародних справ, сенатор від Криму Сергій Цеков зазначив, що Росія не має наміру брати участь у саміті Кримської платформи.

"Ініційований українською стороною саміт щодо Криму - не більше ніж чергова політична авантюра. Цілі, які вони переслідують, нездійсненні. Ми не будемо в Києві обговорювати тему статусу Криму, який є складовою частиною Росії», - сказав він.

Цеков також запропонував українській делегації приїхати замість цього до Москви, щоб обговорити відновлення відносин з Росією.

Зазначимо, раніше очільник МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Росія всіма силами і всіма засобами намагатиметься мінімізувати успіх проєкту Кримська платформа. Водночас Кулеба запросив Росію взяти участь у проєкті.

«На порядку денному переговорів буде тільки одне питання - модальність виходу Росії з Автономної Республіки Крим і Севастополя та відновлення суверенітету і юрисдикції України на цій території», - сказав глава українського МЗС.

Кримське питання - про що йшлося раніше:

Автор: Адріана Бубновська
Новини заразКонтакти