У МЗС розкрили плани про перший крок України щодо повернення Криму

Україна планує підписати з міжнародними союзниками Кримську Хартію / УНІАН

Учасники Кримської платформи 23 серпня планують підписати документ.

На саміті Кримської платформи, який має відбутися 23 серпня, учасники перемовин мають намір прийняти великий політичний документ, який отримає назву Кримська хартія. У ньому буде зафіксовано широкий спектр питань щодо засудження захоплення Росією півострова і подальшого невизнання приналежності території Москві, заявила заступник голови МЗС Еміне Джепарова, повідомляє Укрінформ.

За її словами, ключове завдання Кримської платформи - це повернення окупованого півострова до складу України. Тактична мета передбачає утримання питання деокупації Криму на міжнародній політичній арені.

"На саміті буде прийматися великий документ політичного характеру - Кримська хартія, яка фактично зафіксує політику невизнання, політику тиску, політику засудження злочинів Російської Федерації і буде також фактично кодифікацією такої політики невизнання", - уточнила Джепарова.Читати такожСтало відомо про плани ЄС допомогти Україні у поверненні Криму

Також дипломат додала, що запуск перемовного майданчика відбудеться на саміті 23 серпня. Президент України планує запросити на дискусію лідерів багатьох держав. Після заходу Київ продовжить працювати над просуванням Кримської платформи на міжнародній арені.

Кримська платформа

Автор: Андрій Ганчук
Новини заразКонтакти