У Держдумі нечемно відповіли Вітренку на його слова про єдину енергосистему з Росією

У Держдумі нечемно відповіли Вітренку на його слова про єдину енергосистему з Росією / УНІАН

Бажання України надалі об'єднатися з європейською енергосистемою стане «нелегким шляхом» для українського народу, переконаний російський парламентарій.

Депутат російської Держдуми від Криму Руслан Бальбек відреагував на заяву виконувача обов'язки глави Міненерго України Юрія Вітренка, який закликав повністю відмовитися від єдиної з Росією і Білоруссю енергосистеми й об'єднатися з європейською системою.

"Міністр пояснив все чітко і зрозуміло: щоб стати Європою, треба ще більше збільшити ціни за споживання енергоносіїв для населення. Тому потрібно розірвати останні енергозв'язки з Росією і тим самим показати всьому світу, що для офіційного Києва рівень життя населення далеко не на першому місці», - сказав Бальбек у коментарі RT.

Депутат зауважив, що бажання України надалі об'єднатися з європейською енергосистемою стане «нелегким шляхом» для українського народу.

"Після подібного демаршу той же самий російський газ, тільки з європейського хабу, коштуватиме в рази дорожче", - додав парламентарій.

Зазначимо, 22 січня в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера" Вітренко заявив, що одним з його головних завдань на посту буде від'єднання України від енергосистеми з Росією і Білоруссю.

"Нам треба терміново від'єднуватися від об'єднаної енергосистеми з Білоруссю і Росією. Об'єднуватися з європейською системою. Це буде моїм одним з головних завдань, щоб ми були частиною Європи, нормального ринку, де немає свавілля монополістів, де нормальна, прозора ціна", - сказав Вітренко.

Електроенергія в Україні - про що йшлося раніше:

Автор: Адріана Бубновська
Новини заразКонтакти