У ЄС мають намір впровадити нові санкції щодо Росії та Китаю

ЄС має намір ввести санкції через фейки / gettyimages

З початку моніторингу було зафіксовано 10 000 фактів прокремлівської дезінформації.

Єврокомісія готується до того, щоб ЄС вперше запровадив санкції проти Росії або Китаю за поширення фейків. Таке рішення було схвалене через те, що з початку моніторингу зафіксовано понад 10 000 фактів прокремлівської дезінформації.

Як пише Радіо Свобода з посиланням на проєкт документу, який є в розпорядженні редакції, Єврокомісія має намір наступного тижня представити План дій європейської демократії. У ньому йдеться про те, що Євросоюз зобов'язаний більш системно використовувати весь спектр інструментів у боротьбі з іноземним втручанням.

"Можливі способи реалізації цього варіюються від публічного виявлення часто використовуваних методів (щоб зробити їх непридатними для експлуатації) до накладення санкцій після повторних порушень", - йдеться в документі.

Читати такожКабмін продовжив санкції проти Росії: став відомий термін

Також у ньому говориться, що дезінформація може стати зброєю, і певні треті країни, зокрема, Росія і Китай, раніше брали участь у поширенні фейків про COVID‑19 в Євросоюзі та по всьому світу, щоб "поліпшити свій власний імідж".

Крім того, в Плані дій є інформація про те, що оперативна група East StratCom на сьогодні виявила понад 500 прикладів російської дезінформації про COVID-19 в цьому році і понад 10 000 прикладів фейків Кремля з початку моніторингу в 2015 році.

Також пропонується посилити правила ЄС для онлайн-платформ, які можуть використовувати для поширення фейків.

Санкції США проти Росії-про що говорилося раніше:

Автор: Катя Трохименко
Новини заразКонтакти