У Єревані назвали умову виведення військ РФ і визнання незалежності Карабаху

Російські війська в Карабасі / Фото Reuters

Війська РФ можуть бути виведені з Карабаху вже незабаром, не виключив Арман Мелікян.

Визнання незалежності Нагірний Карабах з боку деяких країн Європейського Союзу не виключено.

Про це NovostiNK заявив вірменський дипломат, екс-глава МЗС невизнаної НКР Арман Мелікян.

«Вітаючи подібний крок, одночасно необхідно розуміти, що подібне визнання потребуватиме певних кроків і з боку влади. Оцінюючи важливість визнання суверенітету Арцаху іноземними державами, я надаю аналогічну важливість і реакції офіційного Степанакерта на подібне визнання», - підкреслив він.

Серед кроків керівництва Вірменії в напрямку подолання негативних наслідків військової і політичної поразки дипломат в якості пріоритету виділив заходи в напрямку запобігання можливого додаткового збитку на місцях.

За оцінками Мелікяна, мова йде про організацію повернення військовополонених, з'ясування долі зниклих безвісти, пошуку тіл полеглих воїнів. А також демаркації і делімітації кордонів і нової лінії зіткнення. Окремим питанням є захист цивільного населення.

Водночас в інтерв'ю телекомпанії Гала Мелікян, говорячи про присутність військ Росії в Карабасі, заявив про те, що у Вірменії немає ніякої гарантії, що через 5 років, а може і через 4,5 року російські війська не будуть виведені з Карабаху.

"Питання в тому, чи захочуть росіяни піти. Адже, якщо вони підуть з Карабаху, вони підуть і з Вірменії", - підкреслив він.

Читати такожПашинян назвав головну причину поразки Вірменії в Нагірному Карабасі

Історія війни за Нагірний Карабах

Автор: Олексій Тесля
Новини заразКонтакти