У Білорусі з'явиться нова партія для Союзної держави з Росією

Лукашенко готує конституційну реформу у Білорусі / Reuters

У четвер, 22 жовтня, з візитом до Білорусі прибув глава російської розвідки Сергій Наришкін.

У Білорусі до кінця 2020 року буде створена політична партія Союз, ідеологією якої стане інтеграція з Росією. У політичну силу перетвориться і підтримуваний Мінськом громадський рух Біла Русь. Нові проекти можуть з'явитися після конституційної реформи.

Партія Союз повинна об'єднати прихильників проросійського політичного та економічного вектора розвитку Білорусі. Також на партію перетвориться і громадське об'єднання Біла Русь, повідомляє російське інформаційне агентство РИА Новости.

"У Білорусії прихильники інтеграції з Росією мають намір до кінця року створити партію "Союз". Утворити партію планує також провладне громадське об'єднання "Біла Русь", але після реформи Конституції", - підкреслюється в повідомленні.

Крім того, 22 жовтня у Мінську перебуває з візитом глава Служби зовнішньої розвідки Росії Сергій Наришкін, який вже провів зустріч з президентом Білорусі Олександром Лукашенком.

Під час зустрічі глава РБ акцентував увагу на складній ситуації, пов'язаній з союзною державою Росії та Білорусі.Читати також"Бандити в балаклавах": опозиція Білорусі оголосила "вендету" силовикам Лукашенка

"Та ми і не приховуємо, ситуацій у нас непроста, я маю на увазі Союзну державу", - процитувало Лукашенко державне білоруське інформагентство Белта.

Події у Білорусі

Автор: Андрій Ганчук
Новини заразКонтакти