Україну накрив наймасштабніший провал

Україна і скандал із Малі / Колаж Главред, фото pixabay

До речі, практичним з усіх питань, пов'язаних з Україною, Малі в ООН утримувалася.

Поки ви тут всі стежите за Олімпіадою в Парижі, Україну накрив наймасштабніший геополітичний провал! Малі розірвало дипломатичні відносини з Україною!!!

Ну, точніше не саме Малі в особі законного уряду, а путчистів, які захопили владу в країні в період 2020-2021.

Так званий спікер тимчасового уряду, в.о. прем'єр-міністра Малі полковник Шогель Кокалла Майга оголосив про розриви дипломатичних відносин Малі з Україною "через підтримку Києвом міжнародного тероризму".

Дослівно: "Комюніке перехідного уряду Малі № 068 від 4 серпня 2024 року після підривних висловлювань спікера військової розвідки України про визнання причетності України до боягузливого, віроломного та варварського нападу озброєних терористичних груп у Тінзаватені."

Так і хочеться вигукнути: "Де ваші докази?" на подібні звинувачення. Те, що Туареги позують з прапорами України, а в Україні щось там розповідають про Малі, це не докази - це слова. А ось злочинна, терористична організація ПВК "Вагнер", яка обслуговує путчистів на всіх рівнях і контактує з країною-терористом росією - це факт.

Ну, от не знаю, як тепер буде Україна жити без дипломатичних відносин з Малі... Завжди хотів побувати на блакитних пляжах Малі, відомих на весь світ! А підтримка України Малі після повномасштабного вторгнення Росії посідає одну з провідних позицій, конкуруючи зі США, Польщею, Великою Британією, Німеччиною...

Як жити далі????

До речі, практичним з усіх питань, пов'язаних з Україною Малі в ООН утримувалася. Можливо, відсьогодні голосуватиме проти, разом із Росією, Кубою, Китаєм, КНДР, Білоруссю та Еритреєю. І, що ж це якщо не геополітична катастрофа! Жах!

Ну, нічого, головне, що з Туарезькою народною республікою у нас все непогано складається.

До речі, якщо хто не знав, то в серпні 2022 року Шогель Кокалла Майга переніс інсульт. Не знаю, навіщо вам ця інформація потрібна, але нехай буде.

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр народився 15 грудня 1981 року в Одесі. Закінчив Одеську Академію зв'язку ім. Попова. З 2014 року бере активну участь у протидії агресії Росії проти України. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір". Провідний експерт Українського Центру дослідження проблем безпеки. Український політичний і економічний блогер під ніком "Злий одесит".

Джерело

Новини заразКонтакти