Указ Зеленського щодо IT-фахівців наробив галасу в Білорусі: послу вручили ноту

У МЗС Білорусі вручили послу України ноту / УНІАН

Білорусь розглядає указ президента України як недружній крок.

У середу, 14 жовтня, білоруське МЗС викликало посла України Ігоря Кизима і вручило йому ноту, в якій Мінськ висловив заклопотаність підписанням указу щодо залучення IT-фахівців з республіки.

Про це повідомляє Sputnik.by.

Білорусь розглядає указ президента України Володимира Зеленського щодо IT-фахівців як недружній крок, зазначили в МЗС республіки.

"Зазначений правовий акт не можна трактувати по-іншому, як явно недружній і дискримінаційний крок української сторони, що межує з втручанням у внутрішні справи Республіки Білорусь", - заявили в білоруському МЗС.

У Міністерстві додали, що документ "підриває довіру у двосторонніх відносинах".

Крім того, указ йде всупереч з положеннями Договору про дружбу, добросусідство і співробітництво між Республікою Білорусь і Україною, а також міжурядових угод про торговельно-економічне співробітництво, про безвізові поїздки громадян і про трудову діяльність і соціальний захист громадян Республіки Білорусь і України, які працюють за межами своїх держав.

"У зв'язку з цим українській стороні настійно рекомендовано вжити заходів щодо дотримання взятих на себе договірних зобов'язань у відносинах з Білоруссю", - додали в МЗС.

Залучення білоруських айтішників - про що йшлося раніше:

Автор: Адріана Бубновська
Новини заразКонтакти