У Путіна заявили, що "загубили" Навального

Олексій Навальний, за повідомленнями ЗМІ РФ, етапований у Володимирську область / Reuters

У Кремлі не знають, де знаходиться опозиціонер, так як з Кремлем такими даними "ніхто не ділився".

У Кремлі не знають, куди відвезли опозиційного політика Олексія Навального і де його тримають.

Про це заявив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, відповідаючи на запитання журналістів, чому ніхто не знає, куди відвезли політика і чому про його місцезнаходження не знають ні його родичі, ні адвокати.

"Послухайте, ми не маємо інформації про місцезнаходження засуджених у Російській Федерації. Є Федеральна служба виконання покарань, саме ця служба володіє цією інформацією. Погодьтеся, що знову ж адміністрація президента це не той орган, який може або повинен володіти цими відомостями", - сказав Пєсков.

Він також не зміг підтвердити, що Навальний був переведений в ІК-2 в Покрові. На питання, як Кремль може не знати, де знаходиться противник Путіна, до якого прикута увага всього світу, Пєсков сказав:

"Ви знаєте, це один із засуджених в Російській Федерації, який відбуває покарання за рішенням суду. Ми не маємо інформації про те, де відбувають термін засуджені. Таку інформацію нам ніхто не надає".

Водночас державне інформагентство ТАСС повідомило, що Навального перевели з СІЗО в колонію в Покрові у Володимирській області, а до того політик був на карантині, через який у зв'язку з епідемією коронавірусу проходять всі засуджені.

Минулого тижня адвокати Навального говорили, що їх підзахисного відвезли з СІЗО Кольчугіно в невідомому напрямку.

12 березня 45 країн у Раді ООН закликали Росію звільнити Навального.

Справа Олексія Навального

Автор: Андрій Софін
Новини заразКонтакти