Стаття Медведєва і військова операція РФ: колишній глава СБУ розкрив сценарій Москви проти України

Росіян готують до нової військової операції проти України - політик / УНІАН

Захід втомився від вирішення проблем України, у Брюсселі вже визнають безсилля політики ЄС у боротьбі з українською корупцією, вважає Ігор Смешко.

Стаття заступника голови Радбезу РФ Дмитра Медведєва про Україну є інформаційною підготовкою росіян до того, що українське питання може бути вирішене військовим шляхом. Росія чекає, поки Захід остаточно розчарується в політиці Києва, щоб реалізувати сценарій військової операції. Про це заявив колишній голова СБУ Ігор Смешко.

У ефірі телеканалу Україна 24 він розповів про те, що стаття Медведєва виглядає "дуже загрозливо", і адресована вона, перш за все, росіянам, яких готують до можливої нової військової операції проти української держави. Кремль, як і раніше, дотримується позиції, згідно з якою Україна, мовляв, не повинна існувати, як держава.Читати такожСтаття Медведєва: якого "адекватного" керівництва України готовий терпляче чекати Кремль

"...Як правило, з військової точки зору, це підготовка населення цієї країни до можливого військового вирішення українського питання. Теза Кремля не змінилася. Україна (на думку Кремля) - це недодержава, про що сказав Путін ще на Бухарестському саміті і повторив потім у Мюнхені", - вважає Смешко.

На думку політика, Захід вже втомився від України. В Євросоюзі декларують провал своєї політики щодо Києва у сфері боротьби з корупцією. Росія, в свою чергу очікує на остаточну втому Заходу від української держави і дестабілізації внутрішньополітичної ситуації в країні, щоб реалізувати силовий сценарій.

"...Наш головний опонент, стратегічний ворог нашої державності України, який тільки й чекає, коли Захід остаточно втомиться, а дестабілізація ситуації в Україні буде така, що дозволить остаточно вирішити українське питання військовим шляхом", - підкреслив Ігор Смешко.

Стаття Медведєва про Україну

Заступник голови російського Радбезу, третій президент РФ Дмитро Медведєв написав статтю, в якій жорстко розкритикував Україну і Володимира Зеленського. У матеріалі були використані штампи російської пропаганди. Медведєв підкреслив, що Москва не збирається домовлятися з Києвом.

Радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк назвав "вкрай дивним" і "недоречним" текст статті Медведєва і підкреслив, що колишнього главу російської держави не запрошували на перемовини Зеленського і Путіна.

Автор: Андрій Ганчук
Новини заразКонтакти