Суперечка за Південні Курили: у Японії заявили про плани "поставити крапку" в питанні з Росією

У Японії мають намір укласти договір з Росією з питання приналежності Курил / Reuters

У Токіо враховуватимуть попередні домовленості з Москвою щодо ситуації з приналежністю Південних Курил.

Влада Японії виступає за остаточне врегулювання питання територіальної приналежності південних Курильських островів. У Токіо мають намір працювати з Москвою, враховуючи раніше досягнуті домовленості.

Про це заявив прем'єрміністр Японії Есіхіде Суга під час свого виступу на відкритті сесії японського парламенту, який транслював національний телеканал NHK.

"Питання про північні території (саме так у Японії називають Південні Курили) не слід передавати майбутнім поколінням, в ньому необхідно поставити остаточну крапку", - зазначив глава уряду.

При цьому він заявив про плани продовжувати курс свого попередника Сіндзо Абе щодо продовження перемовин з Москвою, які повинні передбачати перспективу розвитку відносин Японії і Росії з подальшою можливістю укладення договору.Читати такожСША можуть допомогти Японії відібрати курили у РФ

"Ми будемо просувати вперед перемовини, спираючись на попередні домовленості між двома країнами. Уряд прагне до розвитку всього комплексу японо-російських відносин, включаючи укладення мирного договору", - підкреслив Суга.

Суперечка Японії і Росії щодо Південних Курил

Автор: Андрій Ганчук
Новини заразКонтакти