Шольц відправить до Греції німецькі БМП, а греки передадуть Україні радянську техніку

Шольц відправить до Греції німецькі БМП, а греки передадуть Україні радянську техніку / "Вікіпедія" і ua.depositphotos.com

Німецький федеральний канцлер Олаф Шольц оголосив про те, що вже найближчим часом почнуться нові кругові поставки військової техніки для потреб України.

Німецький федеральний канцлер Олаф Шольц оголосив про нові кругові поставки військової техніки. Про це повідомляється на Twitter-сторінці виданняDeutsche Welle.

Як йдеться в тексті, Німеччина передасть Греції свої нові бойові машини, а натомість офіційні Афіни віддадуть офіційному Києву стару техніку радянського виробництва.

Читати такожПерелом у війні з Росією: чому Німеччина і Франція бояться перемоги України

Нагадаємо, раніше в Німеччині критикують канцлера Шольца через те, що він не надає Україні необхідні бронетранспортери Marder. Керівник комітету Бундестагу з оборони Марі-Агнесс Штрак-Циммерман з Вільної демократичної партії закликає федеральний уряд Німеччини якомога швидше доставити в Україну 50 бойових машин піхоти Marder.

Також вона закликала Німеччину до прозорого спілкування з Україною і запропонувала створити посаду спеціального координатора з постачання зброєю. Вона зазначила, що це має відбутися "вже негайно або перед парламентськими літніми канікулами в липні".

Цю позицію підтримав і представник "вільних демократів" Олександр Ламбсдорф.

Інші новини:

Автор: Дмитро Відоменко
Новини заразКонтакти