Відмова від приєднання до Альянсу України: у РФ опублікували проєкт договору з НАТО

РФ вимагає відмовитися від планів прийняття України в НАТО / Фото : Reuters

Росія пропонує НАТО зобов'язатися виключити подальше розширення і приєднання до Альянсу України.

РФ вимагає відкликання рішення саміту НАТО 2008 року в Бухаресті про те, що Україна і Грузія стануть членами НАТО.

Росія заперечує саму можливість постановки питання про вступ України в НАТО, заявив в інтерв'ю Інтерфаксу заступник голови МЗС РФ Сергій Рябков.

За його словами, тільки виконання цього ультиматуму РФ буде говорити про "кроки в правильному напрямку".

"Готовності до цього з боку Заходу немає. Тому ми в своїх пропозиціях, які сформульовані комплексно, всеохоплююче поставили перед США, перш за все, також їх союзниками, цілий ряд питань, що вимагають термінового вирішення", - підкреслив Рябков.

В черговий радий Москва звинуватила Захід у погіршенні ситуації з безпекою в Європі.

"Пов'язано це з серією цілеспрямованих дій США і їх союзників по НАТО, які в узагальненому вигляді можуть бути названі спробою підриву безпеки Росії, спробою створити навколо нас вороже середовище. Ми з цим не можемо миритися", - сказав дипломат.

Додамо, що МЗС Росії опублікувало проекти договорів з США і НАТО про "гарантії безпеки", в яких міститься ультиматум щодо вступу України в НАТО.

Головні вимоги Москви:

Проект угоди РФ - НАТО mid.ru
Проект угоди РФ - НАТО mid.ru
Проект угоди РФ - НАТО mid.ru

Читати такожВідмова Києва від НАТО в обмін на відведення військ: Зеленський заявив про "викинуті на смітник" обіцянки РФ

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що Північноатлантична рада НАТО серйозно стурбована істотним, неспровокованим і невиправданим нарощуванням російської військової потужності на кордонах України.

Як йдеться в заяві, розміщеній на сайті Альянсу, в останні місяці Росія поширює брехню про провокації з боку України і НАТО.

Північноатлантична рада констатувала ,що"серйозно оцінює наслідки нинішньої ситуації для безпеки Північноатлантичного союзу".

Читайте ще:

Автор: Олексій Тесля
Новини заразКонтакти