Санкції проти Росії через Навального: у ЄС зробили несподівану заяву

У ЄС немає пропозицій щодо санкцій через Навального / Reuters

У Євросоюзі не мають наміру запроваджувати санкції проти Росії через Навального.

На засіданні Ради Європи, 25 січня, жодна країна не запропонувала запровадити санкції проти Росії через арешт Олексія Навального.

Як заявив глава європейської дипломатії Жозеп Боррель, Рада Європи готова реагувати і вжити відповідних заходів, "якщо обставини будуть того вимагати".

"Сьогодні не було ніяких пропозицій і, відповідно, ніяких рішень не прийнято", - сказав він.

Боррель також анонсував свою поїздку до Росії в перший тиждень лютого. Метою візиту до Москви буде обговорення з російською владою всіх актуальних питань і підготовка до дискусії про відносини з РФ на березневому саміті ЄС.

Читати також"Мало людей": у Путіна нервово відреагували на масштабні протести через Навального

"Я проінформував Раду про намір здійснити візит до Москви на запрошення міністра закордонних справ Росії Лаврова в перший тиждень лютого", - заявив дипломат.

При цьому новий глава німецької партії Християнсько-демократичний союз Армін Лашет, який є потенційним наступним канцлером Німеччини, закликав Росію звільнити з-під арешту Олексія Навального.

"Ми (партія ХДС - ред.) підтримуємо позицію федерального уряду, який виступає за звільнення Навального. Не Навальний повинен сидіти у в'язниці, а злочинці, які вчинили на нього замах", - підкреслив Лашет, передає видання Spiegel.

Читати такожУдар по режиму Путіна: в ЄС розповіли про санкції за арешт Навального

Протести у Росії - про що раніше повідомляв Главред:

Автор: Марія Тупік
Новини заразКонтакти