Росію чекають плачевні наслідки у справі МН-17: експерт вказала на важливий момент

Що чекає Росію після рішення суду у справі МН-17 / Reuters

Шелест пояснила, чому рішення нідерландського суду плачевно вплине на Росію.

Експерт з міжнародних питань Анна Шелест прокоментувала рішення окружного суду Гааги, який відхилив прохання російських адвокатів щодо вивчення альтернативних версій катастрофи малайзійського Боїнга MH-17 на Донбасі​.

За словами Шелест, Росія більше не матиме можливості заплутувати суд в Нідерландах "альтернативними версіями".

"Неможливо називати те, що зараз відбувається, суто кримінальним провадженням. Ми прекрасно розуміємо, що це матиме наслідки і політичні... На основі певних висновків накладалися санкції проти і окремих громадян, і РФ в цілому. Тому в будь-якому випадку вкрай важливі рішення, які будуть прийматися в цьому суді, щоб потім їх використовувати в інших міжнародних інстанціях і в діалозі з іншими партнерами, особливо в санкційний політиці", - розповіла експерт в етері телеканалу Україна 24.

Читати такожСправа МН-17: у "ДНР" заарештували ключового фігуранта у справі збитого Боїнга

Експерт зазначила, що РФ з першого дня почала тактику заплутування.

"Вони кидали в простір як вустами своїх дипломатів, міністрів, так і через Twitter, через ботів, різні божевільні версії і постійно намагалися відвернути увагу від реальних фактів. Це робилося і щоб заплутати слідство, тому що слідство зобов'язане було деякі з них розслідувати, а також це було зроблено для того, щоб не було у населення довіри до офіційного розслідування, тому що конспірологічні теорії завжди краще спрацьовують", - говорить Анна Шелест.

Читайте такожСправа MH-17: трибунал в Гаазі долучить до справи інтерв'ю Гіркіна Гордону

Як пояснила експерт, в даному випадку суд визнав, що "ці альтернативні пропозиції, які російські адвокати пропонували, не будуть розслідуватися, так як не мають під собою підстав".

Справа MH-17 - про що раніше повідомляв Главред:

Автор: Марія Тупік
Новини заразКонтакти