Росія розкрила плани щодо статусу Нагірного Карабаху

Проблему статусу Нагірного Карабаху потрібно вирішити в реальні терміни - Лавров / Reuters

У Нагірному Карабасі слід відновити етноконфесійну згоду, стверджує Сергій Лавров.

Питання статусу Нагірного Карабаху повиннно бути визначено після того, як буде проведена робота щодо встановлення прав осіб, які вже проживають або коли-небудь проживали на цій території. Слід провести роботу з відновлення етноконфесійної злагоди серед населення.

Про це розповів міністр закордонних справ Сергій Лавров в інтерв'ю російським та іноземним журналістам у четвер, 12 листопада, повідомляє інформагентство ТАСС.

За словами дипломата, статус території Нагірного Карабаху буде визначений після того, як стане зрозуміло, яким чином можна відновити згоду між людьми, яку було порушено військовими діями у 1990-х роках.

"Ми виходимо з того, що цей статус буде визначатися в залежності від того, які дії ми всі повинні зробити, щоб допомогти відновити етноконфесійну згоду у Нагірному Карабасі, як це було довгі роки, поки там не почалася під час розвалу СРСР війна, що завершилася дуже плачевними наслідками", - зазначив Лавров.

Також він додав, що питання визначення статусу території також залежить від розуміння ситуації у сфері надання прав всім тим особам, які проживають або проживали раніше у Нагірному Карабасі.

"Визначити статус можна виключно після того, як буде зрозуміло, які права будуть надані всім тим, хто жив у Нагірному Карабасі і має право туди повернутися, і, звичайно, тим, хто продовжував весь час перебувати на цій території", - уточнив він.Читати такожЕксперт пояснив, чому Росія розгромно програла війну у Нагірному Карабасі

Наостанок Лавров підкреслив, що проблема визначення статусу Нагірного Карабаху повинна бути вирішена в реальні терміни.

Конфлікт у Нагірному Карабасі

Автор: Андрій Ганчук
Новини заразКонтакти