Путін зазнає фіаско: Україна повернула понад половину захоплених територій – Білий дім

Джон Кірбі прокоментував хід бойових дій в Україні / 28 ОМБр імені лицарів Зимового походу, defense.gov

Незважаючи на відчайдушні зусилля, РФ все ще не змогла захопити Бахмут, підкреслив Джон Кірбі.

Координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки при Білому домі Джон Кірбі прокоментував хід бойових дій в Україні, зокрема, оборону Бахмута Донецької області.

Російський диктатор Володимир Путін знає про те, що війна йде не на його користь. Про це він заявив в ході брифінгу, повідомляється на сайті Білого дому.

Координатор зі стратегічних комунікацій Радбезу США вказав на те, що за останній час Україна зуміла повернути під контроль понад 50% території, які РФ окупувала з початку повномасштабної війни.

"А активні бої зараз тільки навколо Бахмута. І ось сьогодні 20 березня (брифінг проходив напередодні, — ред.), а Бахмут досі не в руках росіян. Тепер вони борються за це, але українці не здаються", — сказав він.

Кірбі також додав, що США працюють над наданням боєприпасів Україні, щоб вона була підготовлена до війни на наступні тижні і місяці.

Допомога США Україні

Напередодні Міністерство оборони США оприлюднило інформацію про новий пакет допомоги Україні у сфері безпеки на суму 350 млн доларів, виділених за президентськими повноваженнями.

Пакет включає:

Нагадаємо, президент США Джо Байден у річницю повномасштабного вторгнення Росії в Україну звернувся до українців і заявив, що Росія ніколи не виграє цю війну.

Він підкреслив, що російському диктатору Володимиру Путіну не вдасться знищити любов українського народу до свободи.

Читайте більше:

Автор: Олексій Тесля
Новини заразКонтакти