Путін зробив заяву про головну мету щодо Білорусі

Опозиція Білорусі отримує підтримку з-за кордону - Путін / Главред

Олександр Лукашенко запропонував змінити Конституцію для врегулювання ситуації у Білорусі, сказав Володимир Путін.

Криза у Білорусі повинна бути вирішена всередині держави білоруським народом без втручання зі сторони. У Кремлі підтримують ініціативу Олександра Лукашенка щодо внесення змін до Конституції країни з метою врегулювання ситуації. Наразі до подій в країні відбувається зовнішнє втручання.

Як заявив президент РФ Володимир Путін під час своєї пресконференції у четвер, 17 грудня, він підтримує чинного главу Білорусі Олександра Лукашенка, який вважає, що для стабілізації ситуації в державі потрібно змінити Конституцію.

"Потрібно дати можливість білоруському народу всередині країни розібратися зі своїми питаннями, вирішити їх у спокійному режимі. Лукашенко висловився з цього приводу неодноразово. Я з ним згоден в тому, що треба робити це в спокійній ритмічній обстановці. Він ініціював зміни до Конституції - подивимося, як це буде все відбуватися", - сказав російський глава держави.Читати такожТихановська назвала наступника Лукашенка на посаді президента Білорусі

Москва наполягає на тому, щоб зміни у Білорусі відбувалися без зовнішнього втручання, яке наразі фіксується.

"Це інформаційна, політична, фінансова підтримка опозиції з-за кордону. З-за кордону ніколи нічого хорошого не вийде", - підкреслив Путін.

Конституційна реформа у Білорусі

Автор: Андрій Ганчук
Новини заразКонтакти