Путін розкрив подальші плани щодо Нагірного Карабаху

Конфлікт у Нагірному Карабасі повинен бути вирішений в інтересах Вірменії та Азербайджану - Путін / Reuters

Російський президент Володимир Путін нагадав, що Москва відправила у Нагірний Карабах свій миротворчий контингент.

У Нагірному Карабасі розпочав роботу центр гуманітарного реагування, в рамках якого надаватиметься допомога постраждалим жителям регіону та проводитиметься робота з відновлення інфраструктури. З метою подальшого відтворення життєдіяльності регіону Москва планує залучити міжнародні організації.

Про це заявив російський президент Володимир Путін під час церемонії вручення вірчих грамот у Кремлі, коментуючи ситуацію у Карабасі, повідомляє інформагентство ТАСС.

За його словами, вжиті заходи дають підстави розраховувати на повномасштабне врегулювання вірмено-азербайджанського збройного конфлікту у Нагірному Карабасі, причому на справедливих засадах.

"Розраховуємо на вагому участь у цих зусиллях профільних міжнародних організацій. Виходимо з того, що все це створює передумови для довгострокового і повноформатного врегулювання застарілого конфлікту на справедливій основі, в інтересах азербайджанського і вірменського народів", - сказав Путін.

Також він підкреслив, що у Нагірному Карабасі продовжує свою роботу російський миротворчий військовий контингент, які реалізує завдання щодо забезпечення питань безпеки в регіоні.Читати такожЧому перемога Азербайджану у Нагірному Карабасі - пастка Туреччини і Росії

Конфлікт у Нагірному Карабасі

Автор: Андрій Ганчук
Новини заразКонтакти