"Шлях у Гаагу відкрито": Зеленський висловився про ордери на арешт Шойгу і Герасимова

Шойгу та Герасимов мають відповісти за свої злочини в Гаазі / Колаж: Главред, фото: МО РФ, УНІАН, Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський прокоментував нові ордери від Міжнародного кримінального суду щодо російських генералів.

Для міністра оборони РФ Сергія Шойгу та начальника Генерального штабу Росії Валерія Герасимова тепер відкриті шляхи до Гааги. Країна-агресорка РФ відповідатиме за свої злочини проти України. Про це заявив президент України Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні.

"Є нові ордери від Міжнародного кримінального суду щодо російських вбивць. Шойгу, Герасімов – ваш шлях у Гаагу відкрито", - сказав президент.

Глава держави також зауважив, що Європейський суд з прав людини ухвалив рішення про відповідальність Росії за злочини в Криму проти людей і законів. Зеленський наголосив, що окупанти будуть притягнуті до відповідальності.

"Дякую всім, хто вірить, б’ється, допомагає, працює заради того, щоб в України були такі результати – у захисті наших людей, у зміцненні нашої держави, у наближенні нашого миру. Миру, який українці заслуговують! Слава Україні", - підкреслив президент України.

Хто такий Валерій Герасимов

Валерій Герасимов - російський воєначальник. Начальник Генштабу ЗС РФ, перший заступник міністра оборони РФ з 9 листопада 2012 року.

Герасимова називають головним організатором війни на сході України. Його підозрюють у вчиненні особливо тяжких злочинів проти основ національної безпеки України, миру та міжнародного правопорядку; активний учасник тимчасової окупації Криму РФ 2014 року.

Перебуває під санкціями у ЄС, Канади та України, пише Вікіпедія.

Ордери на нарешт політиків РФ - подробиці

Нагадаємо, у вівторок, 25 червня, судді Міжнародного кримінального суду видали ордери на арешт ексміністра оборони РФ Сергія Шойгу і начальника генерального штабу РФ генерала Валерія Герасимова.

Як раніше повідомляв Главред, міжнародний кримінальний суд ухвалив рішення видати ордер на арешт президента Росії Володимира Путіна та уповноваженої в РФ з прав дитини Марії Львової-Бєлової.

Президент США Джо Байден заявив, що ордер Міжнародного кримінального суду на арешт Володимира Путіна є виправданим, оскільки російський президент скоїв військові злочини.

Читайте також:

Новини заразКонтакти