"Воювали в Україні": Мінськ прийняв жорстке рішення у справі бойовиків Вагнера

У Білорусі затримали російських бойовиків / Скріншот Білорусь 1

Підозрюваними у кримінальній справі визнані 33 громадянина РФ.

Голова Слідчого комітету Білорусі Іван Носкевич розповів про хід розслідування справи затриманих російських бойовиків.

За його словами, прокуратура Білорусі обрала для затриманих раніше 33 бойовиків ПВК Вагнера запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, повідомляє БелТА.

"Підозрюваними по цій кримінальній справі визнані 33 громадянина Російської Федерації. 31 липня у відношенні них слідством обраний і санкціонований прокурором запобіжний захід у вигляді взяття під варту", - сказав Носкевич.

За його словами, була отримана інформація про те, що "вони всі практично мають серйозне бойове минуле - воювали на сході України".

Читати такожЗатримання російських бойовиків: Москва висунула Мінську ультиматум

"Зараз з усіма затриманими проводяться слідчі дії, вони допитані в присутності адвокатів", - додав Носкевич.

Нагадаємо, раніше Офіс Генерального прокурора України направив звернення своїм білоруським колегам із запитом про тимчасовий арешт затриманих 29 липня бойовиків ПВК Вагнера з метою їх подальшої екстрадиції на українську територію.

Як відомо, співробітники правоохоронних органів Білорусі затримали під Мінськом 32 російських бойовиків з ПВК Вагнер і ще одну особу на півдні країни, серед них були і ті, хто воював проти України на Донбасі.

Читати такожЗатримання диверсантів РФ: у Мінську розповіли про нові докази

За даними правоохоронних органів Білорусі, надійшла інформація про прибуття понад 200 бойовиків для дестабілізації ситуації в період виборчої кампанії.

Автор: Олексій Тесля
Новини заразКонтакти