"Сподіваюся, Сенат впорається": Байден відреагував на оголошення імпічменту Трампу

Джо Байден / Фото Reuters

Обраний президент висловив надію на те, що процедура імпічменту не вплине на терміни затвердження в Конгресі США глав відомств у новій адміністрації.

Обраний президент США Джо Байден зробив заяву після оголошення 13 січня імпічменту 45-му президенту Америки Дональду Трампу Палатою Представників Конгресу.

«Я сподіваюся, що керівництво Сенату знайде спосіб впоратися зі своїми конституційними обов'язками щодо імпічменту, одночасно працюючи над іншими невідкладними справами країни», - заявив Байден в Twitter.

Зокрема, Байден висловив надію на те, що процедура імпічменту, запущена щодо його попередника, не вплине на терміни затвердження в Конгресі США глав відомств у новій адміністрації. Про це йдеться в повідомленні на сайті перехідної команди Байдена.

У заяві наголошується, що члени Палати представників скористалися своїми конституційними повноваженнями і проголосували на користь того, щоби почати процедуру імпічменту і притягнути президента до відповідальності.

"Я сподіваюся, що лідери в Сенаті знайдуть спосіб виконати передбачені Конституцією зобов'язання щодо імпічменту, не порушуючи роботу з інших важливих для цієї країни питань", - йдеться в повідомленні.

Байден підкреслив, що мова йде про затвердження в Сенаті висунутих ним кандидатів на "ключові посади, зокрема міністра внутрішньої безпеки, держсекретаря, міністра оборони, міністра фінансів, директора Національної розвідки.

Крім того, зазначив Байден, законодавцям не варто зволікати з обговоренням питань, що стосуються поширення вакцин від коронавірусу COVID-19 і відновлення економіки.

"Забагато американців страждали впродовж минулого року, щоби відкладати цю роботу, яка вимагає термінових дій", - зазначив він.

Читати такожУ Сенаті США назвали умову негайного імпічменту Трампу

Імпічмент Трампу - останні новини:

Автор: Анна Ярославська
Новини заразКонтакти