Мусульмани мають право вбити мільйони французів - екс-прем'єр-міністр Малайзії

Не можна судити всіх мусульман по одній людині - Махатхір Мухаммад / Reuters

Колишній малайзійський прем'єр Махатхір Мухамад зробив свою заяву через декілька годин після теракту у Ніцці, де терорист вбив трьох людей.

Колишній глава уряду Малайзії Махатхір Мухамад вважає, що мусульмани "мають право злитися і вбити мільйони французів" через дії Франції в історичному минулому. Однак мусульман не слід судити за вчинками однієї людини – не всі з них сповідують принцип око за око.

Такі заяви він зробив після теракту, який стався в середу, 29 жовтня у Ніцці, у своєму акаунті в мікроблозі Twitter.

Мохамад виступив проти західної культури і президента Франції Еммануеля Макрона, який відмовився засудити карикатури на пророка Мухамеда, що викликали три напади за два місяці у французькій державі.

Він відреагував і на слова Макрона про боротьбу з "ісламським сепаратизмом", сказані президентом Франції після теракту в передмісті Парижу 16 жовтня.

"Макрон не демонструє культуру. Він дуже примітивно звинувачує іслам і мусульман у вбивстві шкільного вчителя через образу. Це не відповідає вченню ісламу", - вказав він у Twitter.

Крім того, він стверджує, що французи за свою історію вбивали мільйони людей, багато з яких були мусульманами. Тому мусульмани, згідно з точкою зору Мухамада, мають право тим же відповісти французам.Читати такожУ Франції чеченець, що обезголовив учителя, відправив відео ІДІЛ

"Незалежно від сповідуваної релігії, розлючені люди вбивають. Французи протягом своєї історії вбили мільйони людей. Багато хто був мусульманами. Мусульмани мають право злитися і вбити мільйони французів за різанину, яку ті влаштували в минулому", - вважає Мухамад.

Наостанок він підкреслив, що не можна судити всіх мусульман по одній людині, тому що більшість з них не дотримуються принципу "око за око".

Новини Франції

Автор: Олег Макаров
Новини заразКонтакти