Москва назвала умову надання допомоги Єревану в конфлікті з Баку

У МЗС Росії назвали умову надання допомоги Вірменії / прес-служба Єдиної Росії

Росія надасть Єревану всю необхідну допомогу, якщо бойові зіткнення будуть перенесені безпосередньо на територію Вірменії.

Росія надасть Єревану необхідну допомогу, якщо бойові зіткнення будуть перенесені безпосередньо на територію Вірменії, заявили у МЗС Росії у відповідь на звернення прем'єр-міністра Республіки Вірменія Нікола Пашиняна до президента Росії Володимира Путіна.

"Підтверджуємо прихильність Російської Федерації союзницьким зобов'язанням щодо Республіки Вірменія, у тому числі таким, що випливають з Договору про дружбу, співробітництво і взаємну допомогу між Російською Федерацією і Республікою Вірменія від 29 серпня 1997 р. Низка статей цього Договору передбачає конкретні дії в разі виникнення загрози збройного нападу або акту агресії щодо території одне одного», - повідомили у МЗС Росії.

У відомстві підкреслили, що відповідно до договору Росія надасть Єревану всю необхідну допомогу, якщо бойові зіткнення будуть перенесені безпосередньо на територію Вірменії.

"Знову закликаємо сторони нагірно-карабаського конфлікту до негайного припинення вогню, деескалації напруженості і повернення до субстантивних переговорів з метою досягнення мирного врегулювання на основі базових принципів в руслі домовленостей, досягнутих міністрами закордонних справ Російської Федерації, Азербайджанської Республіки і Республіки Вірменія у Москві 10 жовтня ц. р.», - додали у МЗС Росії.

Водночас президент Азербайджану Ільхам Алієв заявив, що не хоче залучення третьої країни до конфлікту в Карабасі, повідомляє Telegram-канал Sputnik Азербайджан.

Війна за Нагірний Карабах – про що йшлося раніше:

Автор: Адріана Бубновська
Новини заразКонтакти