Помста Європі і шантаж з боку Лукашенка: експерт пояснив, чим загрожує Мінську криза з біженцями

На Лукашенка очікують нові санкції з боку Європи - експерт / Reuters

Лукашенко поводиться як міжнародний шантажист, хуліган або навіть бандит, вважає Ігор Ейдман.

Міграційна криза на кордоні Білорусі та Польщі спровокована режимом Олександра Лукашенка. Невизнаний білоруський глава держави здійснює спробу помститися Європі за санкції і намагається отримати якісь поступки. Однак в результаті на нього очікують нові європейські обмеження. Про це заявив соціолог Ігор Ейдман.

У ефірі телеканалу Україна 24 він розповів про те, що міграційна криза на білорусько-польському кордоні спровокована правлячим білоруським режимом Олександра Лукашенка. За його словами, фактично Лукашенко поводиться як шантажист, хуліган або навіть бандит.Читати такожСитуація загострюється: на кордон з Білоруссю стягують бронетехніку

"Що стосується нинішньої кризи, яка фактично спровокована лукашенківським режимом в Білорусі, це окрема тема, і німці ставляться до цього з обуренням, тому що Лукашенко поводиться як Міжнародний шантажист, хуліган, якщо не сказати бандит", - зазначив Ейдан.

Також він уточнив, що таким чином глава РБ намагається помститися Європі і виторгувати для себе будь-які поступки. Однак ситуація обернеться для нього тільки новими санкціями.

"Він намагається таким протизаконним способом помститися Європі за санкції, займатися вимаганням і отримати якісь поступки від Європи. Я впевнений, що він нічого не отримає, а отримає нові санкції, до цього все йде. Я думаю, це ознака того, що людина втратила адекватність", - підкреслив Ігор Ейдман.

Ситуація на кордоні Білорусі та Польщі

У понеділок, 8 листопада, нелегальні мігранти, які мали намір відправитися з Білорусі до Польщі, намагалися штурмом потрапити на територію польської держави в районі прикордонного переходу в Кузьниці.

Ситуацію на певний час вдалося стабілізувати, проте пізніше мігранти знову пішли в атаку. Вони намагалися ламати паркан лопатами і щипцями.

Польща у зв'язку з такими подіями вирішила підключити до вирішення питання армію, прикордонників і поліцейських. Війська територіальної оборони були приведені в 6-годинну повну бойову готовність.

Автор: Андрій Ганчук
Новини заразКонтакти