Лукашенко заявив, що Білорусь намагаються "заштовхати" на війну в Україні

Лукашенко заявив, що Білорусь намагаються "заштовхати" на війну в Україні/ Reuters

Білоруський диктатор зазначив, що нібито "опоненти багато брешуть", проте не уточнив, кого саме має на увазі.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що його країну нібито намагаються "заштовхати" на війну в Україні.

Він зазначив, що такою тактикою нібито намагаються "розібратися" з Росією і з Білоруссю разом. Про це він сказав на церемонії вручення державних нагород.

"Нас просто хочуть заштовхати на війну в Україні спеціально, щоб ми оголили решту наших кордонів. А потім з вами розберуться швидко, ми навіть з України не встигнемо повернутися, щоб вас захистити. Це тактика", – сказав Лукашенко.

Також він додав, що нібито опоненти багато брешуть. Проте він не уточнив, про яких саме противників йдеться.

"Ще раз повторюю: ми знаємо, чого вони хочуть. Ми готові до цього. Ми боротимемося і вмиратимемо за вас на нашій землі, у цьому ви можете не сумніватися", – додав він.

Раніше Лукашенко заявив про те, що його країна поки не бере участі у війні Росії проти України. Він зазначив, що Білорусь нібито прикриває свої кордони в напрямку агресії РФ вертольотами і кількома літаками. Але при цьому він натякнув на готовність брати участь у війні проти України і провести мобілізацію "за повним військовим часом".

Пізніше стало відомо, що ​білоруська військова колона, яка вже вишикувалася у селі Михайло-Коцюбинське на Чернігівщині, відмовляється рухатися в бік України. Наразі йдеться про кілька сотень одиниць техніки, серед якої "Смерчі", танки, "Піони", БМП, БТР, бензовози та автомобілі з піхотою. Стало відомо, що командири військ "бігають по колоні та змушують виконувати наказ".

Читайте також:

Новини заразКонтакти