"Лукашенко - на пенсії": Тихановська оголосила себе єдиним лідером Білорусі

Світлана Тихановська / Reuters

Після "секретної" інавгурації Олександра Лукашенка його головна опонентка записала відеозвернення до Білорусі.

Керівник білоруських опозиціонерів Світлана Тихановська записала відеозвернення, яке було присвячене сьогоднішній таємні інавгурації Олександра Лукашенка на посаді президента Білорусі.

Відео було опубліковано на YouTube-каналі Координаційної ради опозиції.

Повністю текст виступу Тихановської виглядає так:

"Дорогі білоруси. Сьогодні потайки від народу Лукашенко спробував провести власну інавгурацію. Ми всі розуміємо, що відбувається. Ця спроба визнати себе легітимним привела тільки до того, що попередні повноваження закінчені, а новий мандат народ йому не видав. Ця так звана інавгурація, звичайно, фарс. Насправді, сьогодні Лукашенко просто пішов на пенсію.

Це означає, що його накази силовим структурам більше нелегітимні й не підлягають виконанню. Я, Світлана Тихановська, є єдиним лідером, який обраний білоруським народом. І наше завдання зараз - разом побудувати нову Білорусь.

Два дні тому я закінчила візит до Брюсселя. Я зустрічалася з європейськими лідерами, міністрами закордонних справ, виступила в Європарламенті та спілкувалася з білоруськими діаспорами.

Країни Європи підтримують білоруський народ у вимозі зупинити насильство, звільнити політв'язнів і провести нові — чесні та прозорі — вибори. Вони готові надати реальну допомогу - існують серйозні інвестиційні пакети, які передбачені для Білорусі після перемоги демократії. І разом ми переможемо", - заявила вона.

Читати такожТихановська пригрозила білоруським силовикам і поставила жорстку умову

Протести в Білорусі - що було раніше:

Автор: Дмитро Відоменко
Новини заразКонтакти