"Кулак буде пізніше": дипломат розкрив сценарій Байдена проти Путіна

Байден заручився підтримкою союзників перед зустріччю з Путіним - дипломат / Reuters

Путін після зустрічі з Байденом отримав другий випробувальний термін, стверджує Павло Клімкін.

Президент США Джо Байден застосовує щодо глави РФ Володимира Путіна метод чергування м'якої і жорсткої сили. Наразі господар Кремля отримав другий "випробувальний термін", проте Байден вже встиг заявити про створення групи не тільки зі стратегічної стабільності, а й щодо питань кіберзлочинності. Зустріч лідерів двох держав завершилася на користь глави Білого дому, який заручився підтримкою стратегічних союзників. Про це заявив український дипломат, колишній міністр закордонних справ Павло Клімкін.

У ефірі телеканалу Україна 24 він розповів про те, що перший удар Байдена – це американські санкції щодо Росії за звинуваченням у втручанні у вибори і кібератаках. Наразі, незважаючи на зустріч, президент США також каже і про створення робочої групи щодо кіберзлочинності.

"Залізна воля є, а кулак буде пізніше. За такою кримінальною термінологією це насправді другий випробувальний термін. Перший йому Байден дав, коли вийшов і впровадив санкції щодо Росії за втручання у вибори, за кіберзлочинність. А наразі зустріч, адже він грає з ним в тактику батога і пряника і каже, що відтепер створюється група зі стратегічної стабільності і щодо кіберзлочинності", - вважає Клімкін.Читати такожПотужна підтримка Києва і слова Байдена: у США розкрили деталі перемовин з Путіним

За його словами, зустріч двох глав держав завершилася з перевагою Байдена. Саміт США і Росії відбувся після того, як американський президент зустрівся з союзниками і підписав низку важливих документів в європейському та євроатлантичному напрямках.

"За футбольною термінологією, емоційно це для Байдена 2:1, тому що у Путіна теж є один гол, ми повинні бути чесними. Він же хоче виглядати всередині Росії як сильний президент, тут він тисне руку Байдену, до речі, і у США Байдена критикують за зустріч з Путіним. Але Байден вийшов переможцем. Він зустрівся з Путіним після низки дуже важливих заходів: підписання нової Атлантичної хартії з Джонсоном, саміт "Великої сімки", саміт НАТО, саміт США – ЄС. Скільки союзників у Байдена і скільки союзників у Росії?"- підкреслив Павло Клімкін.

Зустріч Байдена і Путіна

Саміт США і Росії, в рамках якого відбулася зустріч Джо Байдена і Володимира Путіна, пройшов 16 червня у Женеві. Під час дискусії сторони обговорили низку питань, пов'язаних з американо-російськими відносинами.

Пізніше в Держдепі розповіли про те, що Байден на зустрічі з Путіним оголосив про підтримку територіальної цілісності та суверенітету України. Господар Білого дому і глава Кремля також поговорили про ситуацію, пов'язану з врегулюванням військового конфлікту на Донбасі.

Байден попередив Путіна про те, що якщо хакери з Росії атакуватимуть стратегічні сектори США, то Вашингтон вживе заходів щодо Москви у кібернетичній сфері.

17 червня заступник Державного секретаря США Вікторія Нуланд заявила, що Вашингтон не має наміру скасовувати антиросійські санкції, які були впроваджені щодо Москви через агресію щодо України.

Новини заразКонтакти