Бої Киргизії і Таджикистану: що відбувається і в чому причина конфлікту

До кордонів Киргизії і Таджикистану стягується військова техніка / Соцмережі

Між Душанбе і Бішкеком вибухнуло військове протистояння через конфлікт біля водозабору Головний.

На тлі спалахнувшого конфлікту між Киргизією і Таджикистаном через ситуацію з водозабором Головний, військові почали протистояння з використанням бойової техніки на кордонах двох держав. Збройні сили атакують прикордонні застави один одного і продовжують стягувати війська за периметром кордону.

Як повідомляє киргизьке видання kaktus.media, таджицькі військові відкрили вогонь по киргизьким прикордонним заставам серед яких Капчигай, Мін-Булак, Достук і прикордонні пости Кожогар і Булак-Баші. Будівля погранзастави Достук загорілася в результаті мінометного обстрілу.

Відповідною реакцією Киргизії стало захоплення прикордонної застави Таджикистану Ходжа А'лло. Сторони продовжують стягувати додаткові військові підрозділи до кордонів.

Telegram-канал Mash опублікував шлях прямування бойових машин піхоти до кордону. Місцеві жителі стверджують, що до зони військового протистояння також направляються винищувачі і бронетранспортери.

Згідно з даними Telegram-каналу Військовий оглядач, у Таджикистані, в одному з населених пунктів, вдалося зафіксувати танки таджицької армії. Три одиниці військової техніки прямували до кордону.

Telegram-канал Протести у світі інформує про те, що територія бойових дій розростається, а в небі була помічена авіація. Однак наразі не встановлено, якій зі сторін належать військові літаки.

У чому причина конфлікту Душанбе і Бішкека

Автор: Андрій Ганчук
Новини заразКонтакти