Катастрофа літака МАУ: Канада оприлюднила свій звіт

Звіт про катастрофу літака МАУ / REUTERS

Канада оприлюднила звіт про знищення Іраном літака МАУ.

​Канада оприлюднила свій звіт про причини авіакатастрофи літака Міжнародних Авіаліній України в небі над Іраном у січні 2019 року.

"Канада продовжить енергійно працювати з міжнародною групою координації та реагування над притягненням Ірану до відповідальності за знищення PS752 і над вирішенням певних механізмів справедливості, вимагаючи повних репарацій від Ірану жертвам, їх родичам і державам-учасникам", - зазначив радник прем'єрміністра Джастіна Трюдо з питань цієї авіакатастрофи Ральф Гудейл в звіті авіакатастрофи.

У документі наголошується, що Канада "рішуче налаштована висловлювати своє занепокоєння з приводу того, що сталося з PS752, на всіх належних міжнародних форумах, щоб відобразити гнів сімей і допомогти запобігти такі умови і поведінку, як те, що зробила небо над Тегераном в той доленосний ранок таким небезпечним".

Читати такожІран дав задню в питанні виплат сім'ям загиблих в катастрофі МАУ-МЗС

"Канада досліджує всі наявні механізми внутрішнього законодавства і міжнародних організацій і агентств, щоб нагадувати світу про трагедію PS752, вшанувати пам'ять і пом'янути жертв, домогтися відшкодування і зробити небо безпечним для міжнародної цивільної авіації", — йдеться в звіті.

У документі висловлюється підтримка канадської ініціативи "Безпечніше небо", покликаної виключити повторення трагедій літаків рейсу PS752 і MH17, а також міститься заклик приділяти особливу увагу потребам родичів жертв авіакатастроф.

Читати такожКатастрофа літака МАУ: Іран оприлюднив дані чорних скриньок

Також Канада вимагає від Ірану повної відповідальності за збитий літак, і ставить ряд питань, на які повинна відповісти іранська сторона.

Катастрофа МАУ в Ірані - про що раніше повідомляв Главред:

Автор: Марія Тупік
Новини заразКонтакти