Ізраїль потужно вдарив по штабу служби внутрішньої безпеки ХАМАС

Ізраїль завдав потужного удару / Reuters

Винищувачі і безпілотники атакували п'ять будинків командирів ХАМАС по всьому сектору Газа.

У понеділок, 17 травня, ізраїльські винищувачі завдали ударів по головному оперативному штабу служби внутрішньої безпеки ХАМАС у північній частині сектора Газа.

"Винищувачі завдали удару по головному оперативному штабу сил внутрішньої безпеки ХАМАС в районі Ер-Рималь на півночі сектора Газа. Оперативний штаб був центральною частиною терористичної інфраструктури ХАМАС і служив базою для співробітників військової розвідки", - йдеться в заяві пресслужби Армії оборони Ізраїлю.

Йдеться про ключову інфраструктуру Хамасу, звідки вела свою діяльність військова розвідка угруповання.

Крім того, винищувачі і безпілотники атакували п'ять будинків командирів ХАМАС по всьому сектору Газа, які використовувалися як штаби терористів.

Військові заявили, що "перед нанесенням удару армія завчасно попередила жителів будівлі і надала їм достатньо часу для евакуації з місця".

Читати такожЗагострення в секторі Газа: Ізраїль заявив про ліквідацію командира бойовиків Хамасу

"Армія оборони Ізраїлю вживає всіх можливих запобіжних заходів, з тим щоб уникнути нанесення шкоди цивільному населенню під час своєї оперативної діяльності", - вказали в пресслужбі.

Бойовики ХАМАС висунули ультиматум

Ватажок ХАМАС Халед Машаль вночі 15 травня назвав умови, за яких вони готові припинити обстріли. Натомість бойовики вимагають:

Загострення між Палестиною та Ізраїлем - про що раніше писав Главред:

Автор: Марія Тупік
Новини заразКонтакти