Експерт пояснила, чому протести через Навального не розтрощать систему Путіна

У РФ жорстоко розігнали масові протести / Instagram

Лілія Шевцова розповіла про ключову підстраховку єдиновладдя в РФ.

Знищуючи створений ним же «Фактор Навального", Кремль звертається до насильства, підкреслила російський політолог і доктор історичних наук Лілія Шевцова.

Як написала вона у своєму Facebook, в РФ спостерігається поворот до тоталітаризму.

"Випустивши орду "космонавтів", щоб відбити у громадян бажання виходити на вулицю, Кремль починає виправдовуватися. Де ви бачили, щоб носій єдиновладдя запевняв свій народ: «Нічого з того, що там зазначено в якості моєї власності, ні мені, ні моїм близьким родичам не належить і ніколи не належало». Голосіння не вписується в правління "сильної руки", - пише вона.

За її словами, очистивши вулицю, Кремль почав готуватися до виборів: "Ну хіба не шизофренія: "вінтілово" і виборча кампанія в одному флаконі?”.

Політолог звернула увагу на те, що в РФ антирежимний протест не обов'язково переросте в антисистемний.

“Підстраховка єдиновладдя - псевдо-демократичні інститути і вибори. Вони створюють ілюзію представництва і знищують надію на нього. Виникає ситуація, коли система викликає у громадян прагнення до змін і одночасно блокує їх", - стверджує експерт.

Вона попередила, що запевнення в тому, що Олексій Навальний завдав режиму смертельного удару (фільмом про палац Путіна, - ред.), можуть викликати у незадоволених прагнення його завершити і "заплатити за це зламаним життям".

Читати також"Я подзвонив своєму вбивці": Youtube заблокував скандальне відео Навального

Протести в Росії:

Автор: Олексій Тесля
Новини заразКонтакти