Догралися: хто винен у затриманні Протасевича

Роман Протасевич / spring96.org

Протасевич затриманий. КДБ звинувачує його в причетності до терористичної діяльності.

КДБ Білорусі шляхом обманного повідомлення про бомбу посадило в Мінську літак Ryanair, що летів з Афін до Вільнюса. Начебто навіть піднімали винищувач для примусової посадки. На борту був засновник телеграм-каналу Nexta Роман Протасевич. Він затриманий. КДБ звинувачує його в причетності до терористичної діяльності. Це аж до смертної кари. Хлопцеві 25 років.

Позавчора в білоруській в'язниці помер Вітольд Ашурок. Офіційно - від зупинки серця.

До цього, двадцять першого травня, у Бресті засудили до чотирьох років позбавлення волі 18-річну Віталію Бондаренко за участь у протестах проти режиму Лукашенка. У січні Віталія поїхала за кордон, але повернулася, щоб попрощатися зі своїм коханим - 17-річним Денисом Хазеєм, якому дали 3 роки колонії у цій же справі.

Читати такожЕкстрена посадка рейсу з Протасевичем: стало відомо про погрози екіпажуУ такі моменти я починаю ненавидіти всіх цих довбаних лібералів, нобелівських лауреатів та інших рожевих ідіотів, які місяцями дули цим дітям у вуха про те, які вони чудові, які вони сміливі, як вони ломлять, як шведи гнуться, і як Лукашенко засцяв і боїться і ось-ось втече.

Це ви, б**ді рожевоідіотські, одягнули їм на носи рожеві окуляри своїми слинявими захопленнями про шкарпетки на лавочках. Це ви не дали дітям справжнього уявлення про те, що таке режим, що таке диктатура, що таке КДБ і з чим вони борються. Це ви прищепили їм відчуття, що все це якась несерйозна гра. Зняти черевички, помахати кульками, вивісити червоно-білі завісочки. А хіба у несерйозної гри можуть бути серйозні наслідки? Це ви не дали зрозуміти, наскільки серйозно те, в чому вони беруть участь. Що таке диктатура. Що таке режим. Що таке КДБ. І якими можуть бути наслідки. Які ставки. І наскільки треба бути обережним. Догралися, трясця вам.

Читати такожЗатримання засновника Nexta Протасевича: ЄС поставив жорстку умову БілорусіВас попереджали, що буде реакція? Що в підвалах Американки зараз справи шиються? Що буде боляче?

Білоруси. Запам'ятайте. І розкажіть своїм дітям. Щоб затямили. Що якщо є хоч найменша підозра. Нехай біжать. Нехай біжать, і не повертаються. Ніколи. Ні під яким приводом. Нехай обходять Білорусь за тридев'ять земель - не тільки на суші, але і в небі.

Тому що нічого не скінчилося. Тому що буде полювання. І нехай вони кожну секунду пам'ятають про це.

І ніколи більше не слухають цих довбаних рожевих ідіотів, які лили їм такий приємний мед у вуха про те, які вони чудові.

Новини заразКонтакти