Дипломати закликали Помпео публічно "дати по зубах" Трампу

Дипломати закликали Помпео публічно "дати по зубах" Трампу / Reuters

Держдепартамент має прямо засудити роль президента Трампа в жорстокому нападі на американський уряд.

Американські дипломати закликають держсекретаря Майка Помпео засудити чинного главу Білого дому Дональда Трампа за заворушення у будівлі Капітолія.

Вказуючи на те, що США регулярно засуджують "іноземних лідерів, які використовують насильство і залякування для втручання в мирні демократичні процеси й придушення волі своїх виборців", співробітники Держдепартаменту підготували меморандум, повідомляє телеканал CNN з посиланням на підготовлений дипломатами документ.

У листі йдеться про те, що Держдепартамент "має прямо засудити роль президента Трампа в жорстокому нападі на американський уряд і згадати його за іменем".

"Важливо, щоб ми повідомили світу, що в нашій системі ніхто, навіть президент, не стоїть вище закону і не має імунітету від громадської критики", — підкреслили дипломати.

Також у листі зазначили, що вже кілька місяців Трамп не може змиритися з поразкою на виборах.

"Після декількох місяців висунення необґрунтованих заяв про фальсифікацію виборців, які були відхилені судовою владою в десятках випадків, президент Дональд Трамп закликав своїх прихильників, у тому числі озброєних, штурмувати Капітолій США, поки Конгрес засвідчував результати вільних і справедливих президентських виборів», - додали дипломати.

За інформацією телеканалу, лист підписали майже сто дипломатів, незабаром його відправлять Помпео.

Останні події у США - про що йшлося раніше:

Автор: Адріана Бубновська
Новини заразКонтакти