"Чорний список" громадян ЄС: у МЗС Росії відреагували на санкції через отруєння Навального

У МЗС РФ розширять "чорний список" громадян ЄС, яким заборонено в'їзд на територію країни / пресслужба "Єдиної Росії"

У МЗС РФ стверджують, що Євросоюз не надав доказів про причетність Москви до отруєння Олексія Навального.

Росія вважає незаконними санкції країн Євросоюзу проти низки російських громадян, яких Брюссель називає причетними до отруєння опозиційного політика Олексія Навального. У відповідь Москва має намір розширити "чорний список" громадян ЄС і вже повідомила про це дипломатичні відомства Німеччини, Франції та Швеції.

Як заявили у МЗС РФ, офіційна Москва вважає незаконними і неприйнятними санкції проти російських громадян, яких ЄС підозрює в причетності до отруєння Навального.

"Вважаємо категорично неприйнятним прийняття Європейським союзом з подачі його провідних держав-членів незаконних обмежувальних заходів щодо низки наших співвітчизників під приводом їх уявної причетності до інциденту з російським громадянином Навальним", - зазначили в російському дипломатичному відомстві.

Дипломати акцентували увагу на тому, що відтепер Росія має намір розширити "чорний список" громадян Євросоюзу, яким буде заборонено в'їзд на територію російської держави.Читати також"Хотіли б - довели б справу до кінця": Путін різко висловився про отруєння Навального

"До нього увійшли ті, хто причетний до нагнітання антиросійської санкційної активності в рамках ЄС",- стверджують у відомстві.

У МЗС додали, що росіяни вже сповістили про це дипломатичні відомства Німеччини, Франції, Швеції та представництво Євросоюзу у Москві.

"Відповідні вербальні ноти МЗС Росії, що інформують про цей крок, були вручені главам дипломатичних представництв ФРН, Франції та Швеції, а також направлені до представництва ЄС у Москві", - уточнюється в заяві.

У МЗС РФ підкреслили, що країни ЄС не надали доказів щодо причетності росіян до отруєння Навального і в майбутньому "отримуватимуть адекватну відповідь" від Москви на подібні дії.

Отруєння Навального

Автор: Андрій Ганчук
Новини заразКонтакти