Байден припустив світове лідерство Китаю і пригрозив Пекіну наслідками

Для того, щоб Китай став світовим лідером, Пекіну слід налагодити відносини з іншими країнами-Байден / Reuters

Китай очікують наслідки за порушення прав людини, сказав Джо Байден.

США мають намір залучити Китай до відповідальності у зв'язку з можливою причетністю Пекіна до порушень прав людини. Публічних засуджень ситуації у Гонконзі, Сіньцзяні і на Тайвані не буде, проте Штати планують пояснити КНР, що світове лідерство Китаю можливе лише в тому випадку, якщо держава отримає довіру інших країн, заявив американський президент Джо Байден, повідомляє CNN.

За словами господаря Білого дому, під час перемовин з китайським лідером Сі Цзіньпіном дійсно обговорювалося питання ситуації з порушенням прав людини у Сіньцзяні, Гонконзі і на Тайвані. Втім, Байден не має наміру публічно озвучувати звинувачення на адресу китайської держави.

"Я планую відкрито дати зрозуміти, що ми маємо намір продовжувати відстоювати права людини у ООН і в інших організаціях, які мають вплив на їх (Китаю) поведінку. Для Китаю будуть наслідки, і (Сі Цзіньпін) знає це", - сказав американський президент.Читати такожПісля руйнування демократії у США весь світ ляже під Китай

Також він додав, що якщо КНР дійсно прагне до лідерства на світовій арені, то державі потрібно налагодити співпрацю з іншими країнами і вирішити питання, пов'язане з порушеннями прав людини.

"Китай старанно намагається стати світовим лідером. Для того, щоб удостоїтися цього звання, щоб вони змогли це зробити, їм необхідно заручитися довірою інших країн. Допоки, доки вони беруть участь у діяльності, що порушує базові права людини, їм важко буде досягти цього", - підкреслив Джо Байден.

Протистояння США і Китаю

Автор: Андрій Ганчук
Новини заразКонтакти